Thomas Sonne-Schmidt
Del via

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er et relativt nyt fænomen i Danmark, men ikke desto mindre er denne investeringstype i hastig fremgang, og flere og flere fatter interesse for crowdlending. Vil du også ride med på bølgen, kan du blive klogere på konceptet crowdlending her og hurtigt komme i gang med at lave din første crowdlending-investering. 

Hvad er crowdlending?

Du har måske tidligere hørt om crowdfunding, der er en type af fundraising, hvor der samles penge sammen til at kunne sætte et på forhånd defineret projekt i søen. Crowdfunding har ingen økonomisk gevinst for støtterne, der blot får glæden ved at se projektet gennemført, hvis ellers der kan rejses nok penge til det. 

Crowdlending fungerer efter samme model, men ved crowdlending har du rent faktisk mulighed for at hente et økonomisk afkast hjem. Det har du, fordi de penge, du kaster i projektet, fungerer som et lån, der skal betales tilbage til dig sammen med en på forhånd fastsat rente, der ofte ligger i den rigtig pæne ende.  

Hvordan kommer jeg i gang med at investere via crowdlending?

Hos FundBricks kan du med det samme komme i gang med at investere via crowdlending, og vi er nogle af de første til at tilbyde crowdlending i Danmark. Hos os udlånes din formue til ejendomsudviklere, som har solide, danske ejendomsprojekter i støbeskeen, og som har behov for finansiering for at kunne gennemføre byggeriet af ejendommene. Det giver dig som privat investor mulighed for at optjene en solid rentegevinst på at udlåne din formue til det enkelte investeringsprojekt.  

Ejendomsudvikleren får mulighed for at gennemføre sit projekt og sikre sig et provenu. Investoren får et højt afkast på typisk 7-10% p.a. og med tilbagebetaling efter typisk 6-18 mdr. Investorerne får aktiepant i det enkelte projektselskab.

Er der en risiko ved at investere i crowdlending?

Som ved alt anden investering er der også en risiko ved at investere gennem crowdlending. Succes med crowdlending hos FundBricks kræver typisk forudgående kendskab til ejendomsinvestering, og vi anbefaler altid, at du sætter dig grundigt ind i de projekter, du vælger at investere dine penge i, og at du overvejer din egen risikovillighed. Foretrækker du at investere rimelig sikkert og få et lavere afkast, eller har du mod på at gå efter de mere risikable investeringer med et potentielt højere afkast? 

Kurtage ved crowdlending

En stor fordel ved investering via crowdlending kontra investering i for eksempel aktier og obligationer er, at du ikke skal betale kurtage og administrationsgebyrer. Det er ejendomsudvikleren eller projektselskabet, der udbyder investeringen, som afholder de omkostninger, der er forbundet hermed. 

KOM I GANG

Sådan investerer du...

Bliv godkendt investor

Vi følger retningslinierne for hvidvaskning.

01
02

Udlån til projekt

Vælg det ønskede udlånsbeløb til det enkelte ejendomsprojekt.

Modtag afkast

Få kontant tilbagebetaling af dit udlån samt afkast når ejendomsprojektet afsluttes.

03

Andre relevante projekter

Igangværende ejendomsprojekter

IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
7 rækkehuse nord for Århus
Funding target
9.950.000 DKK
Rente p.a.
10.00 %
Løbetid i md.
14-18 mdr.
Overdækningsgrad
27.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project
IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
32 boliger nord for Aarhus etape 2
Funding target
1.500.000 DKK
Rente p.a.
10.00 %
Løbetid i md.
12-14 mdr.
Overdækningsgrad
34.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project
IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
17 skønne lejligheder i Assens
Funding target
4.320.000 DKK
Rente p.a.
9.00 %
Løbetid i md.
14-18 mdr.
Overdækningsgrad
65.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide
danske ejendomsprojekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger