Byggelån

Byggelån er til dig, som gerne vil bygge nyt, renovere eller ombygge din bolig. Så hvis din facade trænger til en kærlig hånd, eller hvis du drømmer om en tilbygning eller måske endda et helt nyt hus, så kan det være, at et boliglån er noget for dig.

Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan optage lån til renovering, lån til ombygning eller et lån til et helt tredje byggeprojekt.

Fuld finansiering til solide danske ejendomsprojekter

Sammen med vores samarbejdspartnere kan vi i de fleste tilfælde levere fuld finansiering af solide danske ejendomsprojekter. Dette inkluderer både senior- og juniorfinansieringen - og det hele uden krav om personlig hæftelse.

Beregn din sag

VI VENDER TILBAGE MED ET TILBUD HURTIGST MULIGT!
Der skete en fejl. Prøv igen.

Forhåndslån eller byggelån?


Før du begynder at bygge om eller bygge nyt, er det vigtigt at have styr på finansieringen. Det kan være i form af et forhåndslån eller et byggelån. Et forhåndslån er et realkreditlån, hvorimod et byggelån er et banklån. Byggelånet er en kredit, du kan gøre brug af, efterhånden som byggeriet skrider frem og regningerne forfalder til betaling.

Læs også: Mellemfinansiering

Det er vigtigt at få foretaget en vurdering af din bolig, før du begynder at renovere eller bygge nyt. Den potentielle værdistigning giver nemlig banken eller realkreditinstituttet et grundlag for deres kreditvurdering af dig, og dermed hvor meget du kan låne til dit byggeprojekt.

Byggelån

Byggelån - også kaldt en byggekredit - har den fordel, at du kun betaler renter af den del af kreditten, som du løbende bruger, når udgifterne fra byggeriet eller ombygningen betales. Der er dog også ulemper, da byggelånet har en højere rentesats end et forhåndslån, og det er sværere at forudsige, hvor meget du skal betale af på lånet, da rentesatsen er variabel.

Byggelånet kan bruges til renovering af dit hus, ombygning, eller køb af grund og finansiering af nybyggeri. Når byggeriet står færdigt, skal byggelånet indfries, hvilket oftest sker ved at optage et realkreditlån. 

Forhåndslån

Modsat byggelånet, hvor du løbende bruger af kreditten, i takt med at regningerne skal betales, er et forhåndslån et lån på det fulde beløb, du forventer at skulle bruge på byggeriet, som du optager før byggeriet påbegyndes. 

Rentesatsen er lavere end et byggelån og fastlagt frem for variabel, så du ved, hvor meget lånet til dit nye hus kommer til at koste. Du vil derimod betale renter af lånet fra byggeriets start modsat et byggelån, som du først betaler renter af, når du gør brug af kreditten. Da forhåndslånet er et på forhånd fastlagt lån, vil du blive nødt til at finansiere ekstraudgifter selv eller optage et nyt lån, såfremt der kommer uforudsete udgifter under byggeriet.

Hvordan optager jeg et byggelån?

Hvis du gerne vil renovere eller ombygge dit hus, skal du først kontakte banken, som laver en kreditvurdering af dig. Her bliver du klogere på, hvilket budget der er realistisk for din renovering. Før du kan få et forhåndslån eller et byggelån, kræver det desuden en forhåndsvurdering af boligen. Den foretages af en ejendomsmægler, som vurderer boligens værdi nu og den forventede værdi, efter renoveringen eller ombygningen er gennemført. 

Optager du et byggelån, vil du få en kredit i banken, som du kan bruge til løbende at betale udgifterne til byggeriet. Når byggeriet står færdigt, får du en opgørelse over dit byggelån. Du kan herefter optage et realkreditlån til at indfri byggelånet i banken. 

Selvom byggelånet giver mere fleksibilitet, og du betaler renter i en kortere periode end ved et forhåndslån, er der også ulemper. Du betaler nemlig dobbelt op på gebyrer, når du optager og tinglyser byggelånet i starten af byggeriet, og når du derefter optager og tinglyser det realkreditlån, der skal indfri byggelånet. Der er også risiko for, at dit hus efter ombygningen er faldet i værdi og dermed at det beløb, du skal betale tilbage, overstiger værdiforøgningen på din bolig.  

Det kræver en konkret vurdering at finde ud af, om dit byggeri eller renovering egner sig bedst til at blive finansieret ved et byggelån, et realkreditlån eller en kombination af disse. Det afhænger af din egen opsparing, den forventede tid det tager før huset står færdigt, og en række andre faktorer, som boligrådgivere kan vejlede dig om.

Optag byggelån gennem crowdlending

Hos Fundbricks er det muligt for ejendomsudviklere at finansiere byggeprojekter gennem crowdlending. For at kunne få dit byggeprojekt finansieret gennem crowdlending, skal du først igennem vores screeningsproces, der blandt andet inkluderer:

Du kan læse mere om kravene her

Hvis du er interesseret i at se nogle af de byggeprojekter, der er blevet muliggjort gennem Fundbricks crowdlending service, kan du gå på opdagelse i vores portefølje af fuldtegnede projekter her.

Se også de mange fuldtegnede byggeprojekter, som er blevet muliggjort gennem Fundbricks crowdlending.

Brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe

Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt os på hello@fundbricks.com