Investering

Crowdfunding vs. crowdlending

April 3, 2020
Thomas Sonne-Schmidt
Del via

Der har den senere tid desværre været en række sager, hvor investorer har lidt tab på investering og udlån via en østeuropæiske crowdfunding og crowdlending platforme. Hvordan sikrer du dig bedst muligt som investor og vælger den rigtige platform?

Crowdfunding vs. crowdlending: afkast vs. risiko. Hvordan vælger du?

Flere af disse platforme har desværre vist sig at være såkaldte ”scams”, hvor investorerne er blevet lokket til at investere i falske eller ikke-eksisterende projekter og hvor platformene derfor ikke har kunne tilbagebetale de lovede afkast, men i stedet er gået konkurs og bagmændene er flygtet med investorernes penge.

Typisk for disse platforme har været at de tilbyder et (på papiret) meget højt afkast og mulighed for at komme med for små beløb, hvilket mange investorer tilsyneladende har ladet sig forblinde af. Der er naturligvis også en række reelle og sunde platforme, men det er vigtigt at se sig godt for og ikke bare partout gå efter de platforme, som tilbyder de højeste afkast. Som erfarne investorer ved, så er der altid en sammenhæng mellem afkast og risiko og det er derfor værd at undersøge de enkelte projekter nøje, inden man investerer eller udlåner til et givent projekt.

Hos Fundbricks.com er vi naturligvis ærgerlige over, hvis snyd eller manglende dygtighed hos nogle østeuropæiske platforme, skaber en generel dårlig stemning eller negativitet overfor crowdfunding eller crowdlending platforme. I stedet håber vi at investorerne i højere grad vil begynde at kigge nærmere på de enkelte platforme og de enkelte projekter, før de investerer og samtidigt vil vi opfordre investorerne til at vende blikket mod danske platforme, hvor gennemsigtigheden alt andet lige er meget større og mere overskuelig for danske investorer. Samtidig kan investering og udlån via danske platforme være med til at holde den danske økonomi i gang i en svær tid – det har jeg skrevet lidt mere om i en anden artikel: https://lnkd.in/eAnrDsQ

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Fundbricks: Crowdlending platform

Fundbricks.com er en 100% danskejet og egenudviklet crowdlending platform, som er målrettet finansiering af solide danske ejendomsudviklingsprojekter og med hovedfokus på boligejendomme, som vi vurderer som et mere stabilt marked end erhvervsejendomme (Du kan læse mere os, vores processer og om, hvordan det hele fungerer i vores FAQ).

Den store forskel er derudover – efter vores opfattelse – at man ved udlån til ejendomsprojekter dels får en bedre sikkerhed, dels har man mulighed for rent fysisk at besigtige det projekt, som man har udlånt til og kan følge med i fremskridt i byggeriet. Det er selvsagt væsentligt sværere ved uigennemsigtige udlån til østeuropæiske firmaer, som man ikke nødvendigvis kender til og hvor det kan være svært at foretage sine egne undersøgelser. Det har virkeligheden desværre også vist….

Bottom line er at man som investor altid bør foretage sine egne undersøgelser og overveje om det på papiret høje afkast nu også er sandsynligt. Afkast og risiko hænger sammen – i investeringsverdenen bruger man ofte udtrykket ”there are no free lunches”, dvs. at man får ikke noget forærende uden at der er et catch.

I sidste ende skal du som investor gøre op med dig selv, om du vil gå efter ”det, som glimter”, dvs. det på papiret meget høje afkast, eller om du ønsker at investere i noget mere håndgribeligt og transparent og med større sikkerhed for din investering og hvor du samtidigt kan være med til at holde dansk økonomi igang – det er altså et spørgsmål om præferencer – hos Fundbricks.com ved vi godt, hvad vi ville vælge….

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger

Download Fundbricks

Tilgå alle dine Fundbricks investeringskonti direkte fra dit dashboard og få et hurtigt overblik.

Vi sender alle vores beskeder via push notifikationer, således går du ikke glip af spændene projekter eller vigtige beskeder.

Læs mere