Investering

Tre årsager til, at du bør starte med at investere i en ung alder

May 6, 2022
Frederik Askov Storm
Del via

Gæsteindlæg af Ung med Penge. Der har vist aldrig været nogen tvivl, om det er fornuftigt at investere sine penge. Som ung har man dog en stor fordel ved at komme i gang tidligt. I denne artikel giver jeg dig 3 årsager til, at det er en god idé at starte med at investere tidligt.

Renters rente er din ven

Du er formentlig klar over, at renters rente er attraktivt, men er du klar over hvor attraktivt det egentlig er? Alle snakker om, at jo tidligere, du begynder, jo bedre er det, men hvor stor en forskel gør det?

Lad os tage et eksempel, hvor der bliver sat 1.000 kr. af om måneden til en årlig rente på 7 procent. Hvad kan det blive til?

Over 5 år bliver 1.000 kr. om måneden til lige knap 74.000 kr., hvoraf du selv har investeret 60.000 kr. Det er ikke just prangende. På 5 år bliver dit afkast altså cirka 14.000 kr.

Fordobler vi tidshorisont til 10 år, så bliver de samme 1.000 kr. om måneden i stedet til cirka 177.000 kr., hvoraf du selv har investeret 120.000 kr. Ved at fordoble tidshorisonten femdobler du næsten dit afkast. Nu begynder det at ligne noget.

Sætter vi tidshorisonten til 20 år, så begynder det at blive rigtig sjovt. Her bliver 1.000 kr. om måneden til samlet 526.000 kr., hvoraf du har selv har investeret 240.000 kr. Nu er det pludselig større end din oprindelige investering med et afkast på cirka 286.000 kr.

Som du kan høre, så får du mere gavn af renters rente, jo længere tid, at dine penge er investeret. Det er et stort incitament for at komme i gang tidligt, da bare et par år kan gøre en stor forskel på den lange bane. Af samme årsag så er det heller ikke nødvendigt at investere lige så meget, hvis du starter tidligt.

Det skaber en sund økonomisk vane

Som du kunne læse i ovenstående afsnit, så er der store økonomiske fordele ved, at du begynder at investere tidligt. Det er der vist ingen tvivl om. En anden årsag til, at du bør starte tidligt er, at du får skabt en sund økonomisk vane.

Lever du fra lønseddel til lønseddel, så er din privatøkonomi rigtig udsat. En økonomi, der bliver presset til det yderste hver måned, er ikke en sund økonomi. Her kan investering være en stor motivation til at spare ekstra op, som der så kan investeres. Ved at vænne dig til at lægge penge til side tidligt i dit liv, så kan du forebygge rigtig mange udfordringer.

Det handler ikke nødvendigvis om, hvor meget du sætter til side, men at du blot vænner dig til at sætte penge til side. Beløbet kan variere fra måned til måned, men det handler om at få bygget en vane op, hvor du ikke bruger alle de penge, som du har til rådighed.

Når du investerer, så har du samtidig også den fordel, at du stille og roligt vil opbygge dig en formue. Derfor vil din økonomi have en solid ballast til at modstå uforudsete udgifter.

Du laver dine fejl tidligt

Da jeg startede med at investere, så havde jeg overhovedet ikke styr på min strategi. Jeg vidste ikke, hvordan jeg ville investere, eller hvad jeg ville investere i. Det gjorde desværre, at jeg traf en masse dårlige beslutninger, som kostede mig en del penge dengang.

Heldigvis var det blot mindre beløb, der var tale om. Ved at jeg kom i gang tidligt, inden jeg havde helt styr på det, så begik jeg en masse småfejl, som jeg har kunne lære af. Ved at begå alle begynderfejlene til at starte med, så er du bedre klædt på til at tage de rigtige beslutninger med de store beløb.

Den store fordel ved at lave sine fejl tidligt er altså, at det er væsentligt billigere for dig. Begår du først dine fejl, når du har investeret et større pengebeløb, så kan det nemt blive meget dyrt. Du skal selvfølgelig forsøge at begå færrest fejl, men dem du begår, skal du lære af. Husk dog også at lære af andres fejl, så du slipper bedst muligt igennem.

Hvis ikke du ved hvad du skal investere i, så kan læse mere om hvad man skal investere i her.

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger

Download Fundbricks

Tilgå alle dine Fundbricks investeringskonti direkte fra dit dashboard og få et hurtigt overblik.

Vi sender alle vores beskeder via push notifikationer, således går du ikke glip af spændene projekter eller vigtige beskeder.

Læs mere