Investering

Hvorfor finansierer banken ikke bare hele ejendomsprojektet?

April 16, 2020
Thomas Sonne-Schmidt
Del via

Der findes en lang række solide danske ejendomsprojekter, som ikke kan gennemføres på grund af manglende finansiering og det er naturligvis relevant at spørge "hvorfor banken ikke bare finansierer det hele, når de nu har alle pengene til rådighed"?

Der er to naturlige begrænsninger for, hvorfor at banker ikke kan/vil komme med hele byggefinansieringen til et ejendomsprojekt:

  1. lovgivning
  2. interne kreditpolitikker

Dertil kommer en mere individuel -og markedsmæssig vurdering fra den enkelte bankrådgiver. Hvis ejendomsprojektet er solgt på forhånd, vil dette være generelt positivt, men dette betyder ikke at en bank kan/vil give fuld byggefinansiering.

Afhængig af det enkelte ejendomsprojekt, kan en bank typisk deltage med 40-60% af den samlede byggefinansiering - Banken vil kræve at den resterende del af byggefinansieringen kommer som enten egenkapital (fra ejendomsudvikleren) eller fra anden ekstern finansiering.

I tillæg har banker også har krav om, hvor meget finansiering/lån som der må være i et enkelt ejendomsprojekt, hvilket stiller større krav til egenkapital i ejendomsprojektet. Dette har vi hos Fundbricks.com imødekommet ved at opbygge en aftale struktur og en bestemt transaktionsproces for deponeringskontoen, således at banker vil kunne betragte finansieringen fra vores crowdinvestorer som netop egenkapital.

Hvis banken bidrager med X% og ejendomsudvikleren selv kan bidrage med Y%, så vil der være en manglende finansiering på Z% - og det er typisk denne del som rejses fra crowdinvestorer via FundBricks.com og som fremgår på “fundingtarget” på den enkelte projektside.

Vi anbefaler altid at der indhentes mest muligt bankfinansiering til det enkelte ejendomsprojekt - dette da denne finansiering er den billigste i forhold til rente. Den resterende del som rejses via crowdinvestorerne, er typisk til en rente på 6-10% p.a. Kombinationen af bankfinansiering og finansiering fra crowdinvestorer, giver samlet set en renteomkostning som er acceptabel for ejendomsudvikleren og ejendomsprojektet.

Sagt på en anden måde: Bankerne kan/må ikke give fuld byggefinansiering og uden den supplerende finansiering (under de rette vilkår) fra f.eks. FundBricks.com, ville det enkelte ejendomsprojekt ikke kunne realiseres/bygges. I kombination med finansieringen via FundBricks.com, kan både ejendomsudvikleren, banken og crowdinvestorerne få en god forretning.

CrowdInvestorer på FundBricks.com er dermed indirekte med til at realisere gode ejendomsprojekter, med til at skabe nye hjem for familier og ligeledes direkte med til at styrke beskæftigelsen inden for byggebranchen - Dét synes vi er ret meningsfuldt. Denne form for investering kaldes også Crowdlending, der faktisk kan være med til at holde den danske økonomi i gang.


Se aktuelle ejendomsprojekter hvor du kan deltage som investor

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger

Download Fundbricks

Tilgå alle dine Fundbricks investeringskonti direkte fra dit dashboard og få et hurtigt overblik.

Vi sender alle vores beskeder via push notifikationer, således går du ikke glip af spændene projekter eller vigtige beskeder.

Læs mere