Iværksætteri

Forskelligheder imellem partnere kan blive en styrke, hvis man bruger tid på at date

April 8, 2020
Thomas Sonne-Schmidt
Del via

Hvis jeg med mine egne ord skulle beskrive mine arbejdsmæssige værdier, så ville det nok blive noget i retning af: “Jeg lægger vægt på åbenhed, fairness, venlighed, en god tone, less talk – more action, partnerskaber, fremdrift, gode projekter/deals og (fælles) ambitioner”.

Men for det første er dét jo mine ord (og ikke nødvendigvis sådan andre opfatter mig). Dernæst er det utænkeligt at mine kollegaer/partnere/co-founders er bygget op på samme måde, har samme værdisæt og dertil arbejder på samme måde som mig.

Ja, nej, måske

..er svaret på hvad der står i titlen på denne artikel. At arbejde sammen og at nå i mål med projekter/deadlines, er ikke nødvendigvis nemt, hvis man tænker/arbejder forskelligt (som selv ligesindet personer ofte gør) og hvis man er partnere.

Der er (sikkert) skrevet tusindvis af HR-bøger om hvordan man som leder får det bedste ud af af sin organisation og bruger forskelligheden konstruktivt, men hvis man nu er ligeværdige partnere (hvor der ikke er én chef/leder), så er tingene jo lidt anderledes. Når man skal arbejde sammen og når projekter skal eksekveres, er der så én som skal tage styringen for at agere chef og for at få samarbejdet til at flyde, skal alle acceptere/tro på at alle “leverer” og når deadline, er der én som skal agere projektleder for hele tiden at følge op eller noget helt andet…

Det er ikke nødvendigvis nemt...
Der er ingen alternativ tekst for dette billede


Erfaringen - Man kan undgå at blive brændt (af)

Jeg har været involveret i forskellige virksomheder (både som konsulent og partner/co-founder), hvor der har været ligeværdige partnere og hvor førnævnte problemstilling har været til stede - Forståelsen og accepten for hinandens forskelligheder (som i øvrigt ikke har noget med kompetencer at gøre) og fælles værdisæt, har ikke været til stede, kommunikeret og accepteret.

Ærligt sagt; Jeg har selv (særligt tidligere) “brændt fingrene” på både at påtage mig den forkerte “rolle”, mest lyttet til mig selv (Undskyld..), er kommet til at træde folk over tæerne (Undskyld, undskyld..) og har haft projekter/deadlines som ikke blev leveret rettidigt fra min egen side.

Samtidig har jeg som ekstern konsulent været vidne til selvsamme problemstillinger og hvor det har haft alvorlige konsekvenser til følge - Partnere/co-founders er gået fra hianden.

Nogle af de læringer som jeg har gjort mig, er at problemstillingen bliver mindre hvis man tidligt i en partnerkreds’ levetid, tager en fælles - og ikke mindst ærlig - snak om “hvem er jeg og hvordan får I det bedste ud af mig”, hvordan at man hver især bedst når i mål med projekter (og alle underpunkter) og sammen når deadline. Nogen kan godt lide at arbejde med en tæt liste af opgaver/underopgaver som man løbende kan sætte kryds ved (det kan jeg f.eks.), nogle har det bedre med at forholde sig til mål og del-mål og andre kan have det helt anderledes.

Men kære Thor, er dette ikke selvfølgeligheder i forhold til helt grundlæggende forventningsafstemning, står det ikke i HR-bogen på side 1 og bør folk ikke være ansvarlig nok til selv at levere til tiden og være voksne nok til at acceptere at man er forskellige..??….Jo, jo, men erfaringsmæssigt er det virkeligheden ikke nødvendigvis så enkelt, hvis man er en del af en partnerkreds. Her bliver ærligheden, fælles engagement, accept af hinandens forskelligheder/familieforhold, opture/nedture mv. bare meget mere relevant. En partnerskab er et platonisk ægteskab, med en række (nødvendige) kompromiser - Dét er ikke nødvendigvis dårligt, men det er en god investering at bruge tid på at “date” og “gå ud og spise”.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Vil du læse flere blogposts om vores tanker bag investering, crowdlending og crowdfunding, så besøg vores blog.

Du kan også læse mere om at blive investor og hvad crowdlending er

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger

Download Fundbricks

Tilgå alle dine Fundbricks investeringskonti direkte fra dit dashboard og få et hurtigt overblik.

Vi sender alle vores beskeder via push notifikationer, således går du ikke glip af spændene projekter eller vigtige beskeder.

Læs mere