Iværksætteri

"Følelser uden på tøjet"​ kan bruges til noget konstruktivt

April 6, 2020
Thomas Sonne-Schmidt
Del via

Hvor mange genkender at man kæmper for at starte/opbygge/udvikle ens virksomhed og at man fra tid til anden bliver ramt af kæmpe frustrationer over at det hele går for langsomt? Dét er der nok mange som kan...og nogle gange så bliver man nødt til at kunne komme af med følelser

“Kom Så Rune”?

Da vi lancerede finansieringsvirksomheden -og platformen FundBricks.com, havde vi et lead ved navn “Rune”. Rune var ikke synderlig motiveret for at blive kunde hos os, selvom at vi havde mange snakke med ham og flere gange troede at nu var aftalen på plads. I vores egen frustration - og fordi at man brænder så meget for ens produkt - endte det med at vi internt i Slack fik defineret hashtag'et “#KomSåRune”, for der blev snakket mange gange om Rune.

Løbende blev #KomSåRune dog “udviklet” til også at være et kampråb som giver intern kampånd når det gælder. Udtrykket kan nu bruges som svar på en besked i Slack, som svar i en samtale og bruges (underforstået) både når noget går for langsomt og når der skal kæmpes for noget.

Har I også et “#KomSåRune” hos jer?

Følelserne uden på tøjet

Under en løbetur en sensommerdag sidste år, var jeg utålmodig og havde tydeligvis behov for at komme af med ét eller andet -> Deraf den korte video som du kommer til senere i artiklen og som egentlig blevet lavet mest til mig selv...

Det der med at have “følelserne uden tøjet” er noget mange har oplevet. Man oplever det som en form for oversensitivitet af ens (gode/mindre gode) følelser; Man kan blive uberettiget sur/irritabel, over-ivrig, griner fjollet, unødigt bange, nervøs, barnlig osv. - og ofte er det når der er noget på spil, man brænder for noget og/eller har noget at miste (som f.eks. ens virksomhed).

Når man kæmper for noget og har følelserne uden på tøjet, er det også nemt at gå skævt af hinanden internt (Dét har jeg erfaret i flere virksomheder - Store som små) og man kan stå unødigt stædigt fast på ens argument/holdning, fordi man virkelig mener at man selv har den bedste løsning til virksomheden.

Hvor mange kan/tør genkende dette?

At have stærke følelser og at man vil gå langt for at gøre (hvad man selv mener er bedst for virksomheden) viser at man kæmper for noget. Ens følelser for virksomheden, bliver nærmest familie-følelser.

Nogen husker måske den danske film “Headhunter” fra 2009 med Lars Mikkelsen i hovedrollen. Heri udsætter den gamle far (ejeren af konglomeratet) sin søn for nogle indirekte prøvelser, for netop at teste hvor langt sønnen vil gå for at kæmpe for lederskabet af virksomheden. Faren forstod at bruge sønnens vrede/adfærd konstruktivt, i stedet for at anfægte sønnens umiddelbare ord.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede


Erfaringen

Jeg er ikke perfekt eller lige konstruktiv i alle situationer. Jeg har også stået i førnævnte situationer, hvor jeg/kollegaer/co-founders/ejere har haft følelserne uden på tøjet, har glemt at lytte til hinanden, har glemt at tale pænt til hinanden og hvor der klart har været følelser uden på tøjet.

Dog har jeg lært at alle disse førnævnte følelser, frustrationer og stærke vilje, kan bruges konstruktiv - Men det kræver at man er bevidst om at ens (måske) alt for stærke holdninger/følelser, er et udtryk for en reel positiv følelse og ikke en vrede.

Det handler jo basalt set om at lytte til hvad der bliver sagt, i stedet for at høre hvilke ord/udtryk som bliver brugt. Anerkend at stærke følelser/holdninger (positive som negative) kan være fordi at man brænder for sit job, kæmper for ens virksomhed og vil det bedste - Så forsøg at lyt efter.

Formår man som kollegaer/team/partner at huske dette, så er det en afgørende vendepunkt i diskussioner.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Men Kære Thor, giver "følelser uden på tøjet" så ikke automatisk carte blanche til at være uprofessionel og (måske) direkte ubehagelig overfor ens kollegaer/partnere...?

Nej - det gør det naturligvis ikke! De grundlæggende elementer i enhver samtale/kommunikation skal naturligvis være empati, respekt, accept for andres kompetencer, fællesskab og at ingen (altid) ved bedst.

Der er en grænse - og forskel - på at brænde igennem og så at være respektløs

...og har man noget som man skal af med, så prøv med en løbetur...erfaringen fortæller mig at det virker meget godt 😉

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger

Download Fundbricks

Tilgå alle dine Fundbricks investeringskonti direkte fra dit dashboard og få et hurtigt overblik.

Vi sender alle vores beskeder via push notifikationer, således går du ikke glip af spændene projekter eller vigtige beskeder.

Læs mere