Iværksætteri

Der er ikke noget som er svært - Det fikser vi nemt...

April 4, 2020
Thomas Sonne-Schmidt
Del via

For en 2-3 år siden blev jeg præsenteret for noget som i første omgang provokerede mig ret meget. Sammen med én af Danmarks absolut dygtigste elektronik -og produktudviklingskonsulenter, var vi ved at genopbygge en teknologivirksomhed og der skulles udvikles nye produkter.

Min opgave var i væsentlig grad de kommercielle aktiviteter for virksomheden og hvor produktudvikling naturligt indgik som et relevant element, da kunderne løbende efterspurgte nye features. I en diskussion omkring produktudvikling og min bekymring for at det ville sprænge budgettet, fordi jeg ikke kunne overskue det tekniske omfang, fik jeg kommentaren ”Der er jo ikke noget som er svært – det fikser vi nemt…smil..”

Jeg husker tydeligt at jeg blev meget provokeret af kommentaren. Både fordi at jeg følte at min bekymring ikke blev forstået, men også fordi udviklingsopgaven – i mit hoved – reelt set var mega svær, krævende og sikkert dyr. Det viste sig sjovt nok at udviklingsopgaven ikke var svær og at han/udviklingsfolkene fandt hurtigt ”vejen” til målet, og fik hurtigt lavet en fungerende MVP, som gav mulighed for at kunne tage imod ordrer fra kunderne. Bingo – Mere business – Thor var glad 😃

Årsagen til den forskellige opfattelse af udviklingsopgaven, handlede naturligvis også om kompetencer og erfaring; Jeg var – selv med en teknisk baggrund – på ingen måde kompetent nok til at kunne vurdere opgavens omfang og dermed ”vejen” til løsningen. For ham var det nemt og han var omvendt ligeledes mere bekymret for de kommercielle aspekter, hvorfor at vi begge var bevidste om at der skulle findes en omkostningseffektiv vej til en MVP.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Pointen

Ud over den åbenlyse forskel i tekniske/kommercielle kompetencer, så er pointen, at den virkelige forskel handlede om mindset og tilgang til opgaveløsning. Hans kommentar ”Der er ikke noget som er svært” handlede jo netop om tilgang og at han reelt set mente ”Der er ikke noget som er svært, men der er mange ting som kan tage lang tid at lære”…

"Der er ikke noget som er svært, men der er mange ting som kan tage lang tid at lære”…

Prøv lige at gentag dén sætning et par gange, for det giver ret god mening...

Pointen at ”Der er ikke noget som er svært, men der er mange ting som kan tage lang tid at lære” er en åben/imødekommende tilgang til at løse en opgave, hvor man fra starten ikke opsætter begrænsninger/barrierer/blokader for en selv og ens tanker. For det modsatte ”Det er svært” giver jo netop automatisk en begrænsning/barriere/blokade for ens tanker (og begrænser nok/måske også ens evne til eksekvering).

Lidt groft sagt, kan man måske ligefrem sige at det handler om at have enten positiv/åben eller negativ/lukket tilgang til opgaveløsning og på at finde/planlægge ”vejen” til løsningen.

Erfaringen

Det tog mig ærlig talt nogen tid at forstå, hvad det var han mente, og hvordan han tænkte. Men efter nogle samtaler om emnet, forstod jeg at han havde jo fuldstændig ret i forhold til mindset og arbejdstilgang.

Efter at have forstået hvad det gik ud på, har jeg fulgt dén tilgang lige siden og for mig har det gjort en afgørende kæmpe forskel i mange situationer. Både i forhold til at have en positivt mindset til opgaveløsning, men ligeledes i forhold til at der ofte findes løsninger/veje i situationer, som ellers umiddelbart kan se umulige ud.

Jeg har kastet mig ud i projekter (kommercielle som tekniske) som på overfladen synes umulige/håbløse/”svære”, men hvor et fælles mindset i teamet har gjort det muligt at lancere (både kommercielt, juridisk og produktmæssigt) langt hurtigere og med ganske få ressourcer til rådighed. Det handler enormt meget om ikke at komplicere ting/opgaver unødigt og at være bevidst om at der ofte findes en enkelt ”vej igennem” udviklingen/problemstillinen/opgaven – ”Vejen” kan også skabes ved at gå i dialog med dem som skaber problemerne/udfordringerne for dig.

Dette er også tilfældet i forhold til historien om hvordan at fire venner (uden en krone på lommen) kaster sig ud en (på overfladen umulig) opgave med at lancere investeringsplatformen (og brandet) FundBricks.com – Den historie kommer senere, men en spoiler er at dog at det ikke er så langt fra den annonceserie med teamet ”jeg er god til at drømme”, som Danske Bank havde for en del år siden.

Kompetencer er godt…Min erfaring er dog at det i endnu højere grad er indstilling/mindset/tilgang til opgaveløsning, som gør at man kommer i mål – særligt i opstarts og vækstvirksomheder. Med indstilling, nysgerrighed, løsningsorienteret tilgang og sult, kommer man langt.

Men Kære Thor, lyder alt det der med ”Der er ikke noget som er svært” ikke som en mega kliche…?? Jo, det gør det, men det virker – og det modsatte argument med ”Det er svært”, er jo ik’ særligt positivt eller åbensindet, vel..?

Hvad mener du?

Du kan se mere om vores igangværende projekter her, eller læse mere om Fundbricks og visionen.

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger

Download Fundbricks

Tilgå alle dine Fundbricks investeringskonti direkte fra dit dashboard og få et hurtigt overblik.

Vi sender alle vores beskeder via push notifikationer, således går du ikke glip af spændene projekter eller vigtige beskeder.

Læs mere