VORES PROCES

Sådan forløber et projekt hos Fundbricks

Ejendomsudvikler

Ejendomsudvikler er personen/virksomheden som står for det enkelte ejendomsprojekt og som udbyder lånet til investorerne på Fundbricks.com. Ejendomsudvikleren har typisk en grund (eller ejendom) hvorpå der kan bygges privatboliger eller som kan renoveres/omdannes.

Der findes en lang række solide danske ejendomsprojekter, som ikke kan gennemføres på grund af manglende finansiering. Banken vil typisk være med på X%, ejendomsudvikleren kan selv bidrage med Y% og de resterende Z% af finansiering rejses gennem Fundbricks.com.

Projektselskab

Projektselskabet er den juridiske enhed som ejer byggegrunden/ejendommen (eller byggeretten dertil), har entrepriseaftalen med dem som skal bygge boligerne og som er juridisk ansvarlig for gennemførsel af ejendomsprojektet.

Det er også projektselskabet som har evt. låneaftale med banken og det er projektselskabet der er den juridiske part som investorerne indgår låneaftale med. Projektselskabet er typisk ejet 100% af ejendomsudvikleren.

Deponeringskonto
KONTROLELEMENT

Deponeringskontoen er det vigtigste styringsredskab til at sikre, at investorernes (eller fondens) penge bruges til at realisere ejendomsprojektet. Her vil alle indskud fra crowdinvestorer, fond og evt. bank blive deponeret og løbende udbetalt direkte til håndværkerne/entreprenøren som byggeriet skrider fremad.

Det er også via denne konto at dit indskud og kommende rentegevinst vil blive udbetalt fra.

Crowdinvestor

Crowdinvestorer er private/institutionelle investorer eller fonde som deltager med udlån til et eller flere ejendomsprojekter. En “crowdinvestor” er ikke anderledes end en “almindelig investor”, men blot et udtryk for at der deltager en række investorer i det enkelte ejendomsprojekt.

Fundbricks.com har opbygget en struktur hvor målet er at skabe maksimal transparens og fuld klarhed over hele processen. Investorclearing sker elektronisk direkte via vores platform - Her bliver navn, adresse og identitet verificeret som en betingelse for låneaftalens gyldighed.

Bank (1.prioritets finansiering)

Banken har typisk to funktioner i et ejendomsprojekt;
1) finansiering/långivning (1.prioritetsfinansiering)
2) deponeringskonto.

Deponeringskontoen i banken bliver oprettet ud fra anvisninger fra Fundbricks.com og med en ordlyd som sikrer at udbetalinger kun kan ske med godkendelse fra ekstern uvildig byggesagkyndig, og at Fundbricks.com kun kan trække sit succes fee.

Fundbricks.com

Succes fee til Fundbricks.com er den betaling som vi får når pengene til det enkelte ejendomsprojekt er rejst gennem platformen. Hvis fundingmålet for et projekt ikke nås inden deadline, bliver alle indbetalinger tilbageført og Fundbricks.com optjener ikke succes fee.

Byggesagkyndig
KONTROLELEMENT

Den uafhængige byggesagkyndig er – sammen med deponeringskontoen - et vigtigt element for at styre og sikre at byggeriet bliver udført korrekt og rettidigt, at afgørende milepæle bliver opnået samt at udbetalinger kun sker når milepæle i byggeriet er opnået. Den byggesagkyndige vil besøge ejendommen/byggepladsen løbende gennem byggeperioden og vil validere/kontrollere at byggeriet udføres i henhold til gældende branchestandarder samt i behørig kvalitet.

Den byggesagkyndige arbejder under egen ansvarsforsikring.

Ejendomsprojektet

I det enkelte ejendomsprojekt, vil der være en beskrivelse af hvad der som bygges, hvor mange huse/lejligheder som der indgår, adressen samt beskrivelse lokalområdet.

Forud for lanceringen af ejendomsprojektet på Fundbricks.com, har ejendomsudvikleren indgået aftaler med totalentreprenør/entreprenører om byggeprisen, tidsplan, betingelser for overdragelse mv.

Salgsperiode

For at et ejendomsprojekt kan blive godkendes til Fundbricks.com, skal der være uvildige vurderinger af salgsprisen for den færdigbyggede ejendom, for at sandsynliggøre at den forventede salgspris vil være minimum 20% større end de samlede bygge- og finansieringsomkostninger. En uvildig vurdering er samtidig med til at give et estimat for den forventede salgsperiode.

Realisering af salgspris

Salgssummen fra salg af ejendommen indbetales på den spærrede deponeringskonto. Herfra sker tilbagebetaling til bank og investorer. Overskydende provenu frigives efterfølgende til ejendomsudvikleren.

Indfrielse af bankfinansiering

Banklån og tilskrevne bankrenter er det første som indfries når salgssummen fra salget er indbetalt på deponeringskontoen.

Indfrielse af crowdinvestorer

Crowdinvestorer og disses tilskrevne renter er det næste som som indfriet, når salgssummen fra salget er indbetalt på deponeringskontoen.

Herfra er ejendomsprojektet (Set fra crowdinvestorernes og Fundbricks’ side) afsluttet.

Ejendomsudvikler får resten

Når bank og crowdinvestorer (og fond) er indfriet, frigives overskydende restprovenu fra deponeringskontoen til ejendomsudvikleren. Herfra er det ejendomsudviklerens opgave at afholde evt. andre omkostninger relateret til ejendomsprojektet, og er fra dette tidspunkt både bank, crowdinvestorer, fond og Fundbricks.com uvedkommende.

Andre relevante projekter

Igangværende ejendomsprojekter

IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
Byggefinansiering til luksusvilla i Marbella - pulje 2
Funding target
3.018.750 DKK
Rente p.a.
11.00 %
Løbetid i md.
8-10 mdr.
Overdækningsgrad
34.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project
IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
Solcelleparker på dansk supermarkedskæde - etape 3
Funding target
5.350.000 DKK
Rente p.a.
12.00 %
Løbetid i md.
12-14 mdr.
Overdækningsgrad
28.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project
IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
Solceller på boligforening i Hedehusene
Funding target
3.100.000 DKK
Rente p.a.
11.00 %
Løbetid i md.
6-8 mdr.
Overdækningsgrad
25.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project

Brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe

Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt os på hello@fundbricks.com

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger