Investering

Negativ rente - undgå at betale for din opsparing

February 2, 2021
Thomas Rolin
Del via

Hvad er negativ rente? Vi er vant til at høre, at det er godt at have penge i banken. Du tjener på renterne og pengene vokser. Men sandheden er faktisk det modsatte. De negative renter, der for tiden ligger på mellem 0,7-1,0 %, æder nemlig langsomt dine penge.

Nationalbanken har udgivet en statistik der viser, at danskerne i gennemsnit betaler 7 kr. for hver 10.000 kr. de har stående i banken. Det lyder ikke umiddelbart af meget, men set over en længere årrække løber det op. Indbetaler du for eksempel penge til en pensionsopsparing, til udbetalingen på et hus eller vil du gerne have lidt penge til dårlige tider, vil der hvert eneste år forsvinde en smule af din opsparing i negativ rente. Og der er ingen tegn på, at de negative renter vil vende – tværtimod vil det komme til at koste endnu mere at have en opsparing i banken.

 

Du kan læse mere om Nationalbankens undersøgelse og se, hvad det betyder for dig her.

Fundbricks hjælper folk med at investere deres formuer i ejendomsprojekter med henblik på at optjene et afkast i form af en rentegevinst. I stedet for at have dine penge stående på bankkontoen og betale for at spare penge op, kan du i stedet bruge crowdlending gennem Fundbricks som en god måde at investere dine penge og undgå negative renter. 

Læs mere om det længere nede på siden. 

Hvorfor er der negative renter?

Grunden til, at der er en negativ rente er,  at rigtig mange danskere er gode til at spare op. Altså er efterspørgslen på penge ikke ret stor. 

Negative renter er også konsekvensen af det historisk lave renteniveau vi har haft de seneste par år, og det går ind og påvirker den danske økonomi. Mange banker har derfor set sig nødsaget til at indføre negative renter. 

Det historiske lave renteniveau vi ser lige nu er bla pga. inflation, som påvirker den naturlige udvikling i priserne i mange lande. Den demografiske udvikling ændrer sig også, og vi ser flere og flere ældre, som sparer penge op. Og når mange sparer op og der er færre som låner, så falder renten. 

Forskellige regler for negativ rente i pengeinstitutterne 

Der er forskellige regler for de specifikke banker i forhold til, hvornår du skal betale negative renter. Er du kunde hos Nordea fx, går grænsen fra 100.000 og dernæst skal du betale negative renter af de penge, som der står på din konto udover de 100k. Det samme gør sig gældende i både Nykredit, Danske Bank samt Lån og Spar. 

Men hvad gør man så, hvis man gerne vil undgå negative renter

Det kan være en løsning at investere pengene eller udlåne dem for en kortere eller længere periode. På den måde får du nemlig afkastet af investeringen eller renterne på udlånet. 

Hvad er en renteindtægt?

Er du lidt usikker på, hvad en renteindtægt er, og hvordan din opsparing påvirker din skat og negative renter? Så har vi udformet nogle korte svar her: 

Hvordan beskattes renteindtægter?

Du betaler aldrig skat af din opsparing, men du betaler skat af dine renteindtægter, medmindre der er negativ rente. Hver gang du betaler penge, skal du betale skat af det. Skatteposten findes på din skatteopgørelse, og den skat som du betaler af dine renteindtægter bliver bestemt ud fra balancen mellem dine renteudgifter og renteindtægter. 


Renteudgifter kan fx komme fra investering af ejendom, og renteindtægterne kommer fra din opsparing i banken, medmindre der er negative renter. Renteindtægterne bliver fraregnet renteudgifterne og på den måde beregnes din skat. Er der en negativ balance mellem indtægter og udgifter, hvor udgifterne overstiger indtægterne, trækkes der 25,6 procent i skat af dine renteindtægter. 

Hvad ligger skatteprocenten på?


Beskatningen bliver altså fastsat efter balancen og kan ligge mellem 26,6-42,7 procent, alt efter om der er negativ eller positiv balance mellem renteindtægter og renteudgifter. Ift. skat kan det derfor godt betale sig at have større renteudgifter end renteindtægter, da du betaler en langt lavere skat. 


Som tidligere nævnt har de fleste banker i dag opsparingskonti med en negativ rente, hvor du dermed betaler for din opsparing, hvis den opstiger et specifikt beløb, og du betaler derfor heller ikke skat. 


Hvis du ønsker at undgå at betale negative renter som privatperson, er det derfor en god idé at investere dine penge. Hos Fundbricks kan du udlåne din private formue til ejendomsudviklere med henblik på at optjene et afkast i form af en rentegevinst. Som investor får du en høj rente og kort løbetid - typisk 8-12% p.a. i op til 6-18 mdr. 


Læs mere om dine muligheder hos Fundbricks

Hvilken type indkomst er renteindtægter?

Når det kommer til din opsparing, kigger man på det som hedder kapitalindkomst som dækker over renteudgifter og renteindtægter. 

Hvor ser jeg mine renteindtægter?

Når du logger ind på skat.dk, kan du få adgang til din forskudsopgørelse og skatteopgørelse, hvor du kan se dine renteudgifter og renteindtægter. 

Find felt 481 hvis du ønsker at se dine renteudgifter og rubrik 31, hvis du ønsker at vide mere om dine renteindtægter.

Opsparing uden negativ rente med Fundbricks

Hos FundBricks hjælper vi entreprenører med at realisere deres ejendomsprojekter. Men vi hjælper også danskere, der gerne vil se deres penge vokse og få renter på deres opsparing, i stedet for at betale negative renter.

 Når du investerer i ejendomsprojekter sammen med FundBricks, får du i gennemsnit 8-10% i rente p.a, og du er sikret med pant i projektet. 

Her udlånes din formue til danske ejendomsudviklere, som har spændende ejendomsprojekter med høj overdækning og som har behov for typisk 2. prioritet finansiering for at kunne realisere projekterne.

Fundbricks sikrer din investering

Vi har opbygget en proces som er både transparent og giver sikkerhed for at din investering bliver brugt korrekt. Alle indbetalinger sker direkte til projektselskabet for det pågældende projekt og udbetalinger derfra kan kun ske på baggrund af godkendelse fra uvildig byggesagkyndig.

Hvordan kommer jeg i gang med at investere?

Der er tre trin til, at du kan investere dine penge og få afkast og dermed undgå negative renter: 

  • Bliv godkendt investor
  • Udlån til projekt
  • Modtag afkast


Vil du vide mere om investeringer og investeringsmuligheder, kan du læse med her. 

Aktuelle ejendomsprojekter med Fundbricks

Hvis du er nysgerrig efter at læse mere om vores projekter, kan du se dem her. Alle vores projekter er ejendomsprojekter som vi tror på. Vi har indtil videre gennemført 10 projekter siden 2020. Siden vi startede har vi haft 27.000.000 udbetalinger og fået +3000 nye investorer. Er den nye investorer dig?

Læs mere om vores seneste projekt ved Aarhus her

‍Undgå negativ rente med Fundbricks og få en god forretning

Er du færdig med at betale for at spare op? Opret en bruger og kom i gang med at investere i solide danske ejendomsprojekter og undgå negative renter. 

Er du interesseret i hvad vores tidligere kunder siger om os? Så kan du læse anmeldelser om os på Trustpilot, hvor vi pt har en rigtig fin score på 4,4/5.


Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores platform, et af projekterne eller måske noget helt tredje, er du meget velkommen til at kontakte os på:

Tlf. +4570230101 (hverdage mellem 8:00 og 17:00) og 

hello@fundbricks.com


Vi sidder klar til at hjælpe dig! 
HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide investerings projekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger

Download Fundbricks

Tilgå alle dine Fundbricks investeringskonti direkte fra dit dashboard og få et hurtigt overblik.

Vi sender alle vores beskeder via push notifikationer, således går du ikke glip af spændene projekter eller vigtige beskeder.

Læs mere