Thomas Sonne-Schmidt
Del via

Hvad er en investering, og hvordan investerer jeg?

At investere handler om at vækste dine penge, så de løbende kan blive til flere. De seneste mange år har der ikke været meget at hente på renter ved at have dine penge stående i banken. Tværtimod har inflation og i nogle tilfælde også negative renter spist sig ind på værdien af din formue. Det har gjort det ekstra attraktivt at investere, men hvordan kommer du mon i gang som nybegynder, og hvilken risiko løber du ved at investere dine penge?

Hvad vil det sige at investere?

Kort og godt bygger investering på idéen om, at du skyder dine penge ind i virksomheder og projekter, som du tror vil klare sig godt økonomisk over en kortere eller længere tidsperiode. 

Investering kommer altid med en risiko, da det er stort set umuligt at forudsige, hvordan markedet udfolder sig, men der er også potentielt rigtig meget at vinde, hvis du spiller på de rigtige heste. Samtidig handler investering i høj grad om at have is i maven og ofte om at turde lade investeringen arbejde for dig under både nedgang og opsving på markedet. 

Kortsigtet og langsigtet investering

Investeringer kan være både kortsigtede og langsigtede. 

Kortsigtede investeringer sikrer et hurtigt resultat, men giver ikke nødvendigvis det højeste afkast, ligesom at du kan være uheldig at investere på et dårligt tidspunkt og derfor tabe en del penge på en forkert investering. 

De langsigtede investeringer kommer ofte med et potentielt højere afkast, hvis altså investeringen går godt. Det har den typisk bedre mulighed for end den kortsigtede investering, idet den langsigtede investering netop har tiden for sig, og markedet kan nå at vende fra skidt til mere stabilt igen mange gange, førend investeringen trækkes ud.   

Hvad skal jeg investere i?

Men hvad skal man så investere i? Der er mange forskellige måder at begive sig ud i investering på. En af de mest velkendte er investering i aktier, obligationer eller investeringsforeninger, men det er også muligt at investere i fast ejendom gennem for eksempel crowdlending, som vi tilbyder her hos Fundbricks. 

Der er således rig mulighed for at komme i gang med at investere som privatperson, selvom det naturligvis er individuelt, hvad der passer til den enkeltes investeringsønsker. Har du lyst til og mod på at begynde at investere, er det bare med at komme i gang. Læringskurven kan virke stejl i starten, men du bliver hurtigt klogere og dygtigere, og så bliver det først rigtig sjovt at investere. 

KOM I GANG

Sådan investerer du...

Bliv godkendt investor

Vi følger retningslinierne for hvidvaskning.

01
02

Udlån til projekt

Vælg det ønskede udlånsbeløb til det enkelte ejendomsprojekt.

Modtag afkast

Få kontant tilbagebetaling af dit udlån samt afkast når ejendomsprojektet afsluttes.

03

Andre relevante projekter

Igangværende ejendomsprojekter

IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
7 rækkehuse nord for Århus
Funding target
9.950.000 DKK
Rente p.a.
10.00 %
Løbetid i md.
14-18 mdr.
Overdækningsgrad
27.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project
IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
32 boliger nord for Aarhus etape 2
Funding target
1.500.000 DKK
Rente p.a.
10.00 %
Løbetid i md.
12-14 mdr.
Overdækningsgrad
34.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project
IGANGVÆRENDE
KOMMER SNART
FULDTEGNET
IGANGVÆRENDE
17 skønne lejligheder i Assens
Funding target
4.320.000 DKK
Rente p.a.
9.00 %
Løbetid i md.
14-18 mdr.
Overdækningsgrad
65.00 %
Min. indskud
10.000 DKK
Read more about this Project

HVAD VENTER DU PÅ?

Investér i solide
danske ejendomsprojekter.

OPRET EN BRUGER
eller log ind med en eksisterende bruger